Wie zijn wij?

Jongeren de weg wijzen naar sportkampen

 

Spoka.be is een initiatief van de Vlaamse Sportfederatie vzw en verzamelt alle sportkampen van 6 sportfederaties die lid zijn van de Vlaamse Sportfederatie vzw.

 

 

 

 

 

→ Wie zijn die 6 sportfederaties? Dat vind je HIER!

 

Spoka is in 2005 in het leven geroepen door de Vlaamse Sportfederatie vzw en op deze website kan iedereen tussen 6 en 25 jaar een sportkamp op maat vinden. Met meer dan 1000 sportkampen bundelt de Vlaamse Sportfederatie vzw een aanbod van 6 Vlaamse sportfederaties.


Spoka promoot de sportkampen van de sportfederaties bij alle jongeren die weinig tot veel sporten. Spoka wijst hen op een gemakkelijke manier de weg naar sportkampen als een eerste stap naar een leven lang sporten. 

 

Waarom Spoka?

De Vlaamse Sportfederatie vzw vindt dat sportfederaties het promoten van hun eigen sporttak ruimer kunnen invullen. Met Spoka.be wil de Vlaamse Sportfederatie vzw haar leden de kans geven om promotie te voeren voor de eigen sporttak via een gemeenschappelijk kanaal. Door de promotie van haar sportkampen bereikt de sportfederatie meer mensen. Het is een eenvoudige manier om jongeren wegwijs te maken in het sportaanbod. Spoka.be moedigt jongeren aan om te sporten.

In opdracht van de Vlaamse Overheid

De Vlaamse sportfederaties zijn erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. Alle sportkampen op de Spoka website staan dan ook garant voor kwaliteit. Ieder jaar begeleidden professionele en gekwalificeerde lesgevers de sportkampen van onze sportfederaties. De meeste sportkampen organiseren zij in het kader van de facultatieve opdracht sportkampen die zij vanuit de Vlaamse Overheid meekregen.